Bedwantsen

Bedwantsen zijn platte, zespotige insecten die zich voeden met mensen- en dierenbloed. Ze schuwen daglicht en komen vaak ’s nachts uit hun verstopplek tevoorschijn om ons te bijten en te voeden. Ze laten dan jeukende, rode bulten op de huid achter.

Taai ongedierte

Bedwantsen zijn een erg vervelend ongedierte. De insecten zijn namelijk lastig op te sporen, doordat ze zich in kleine en donkere hoekjes verstoppen, zoals achter plinten, in stopcontacten en in de gordijnroedes. Ze kunnen zich bij voldoende voeding ook razendsnel vermenigvuldigen. Daarbij kunnen ze gerust een jaar lang zonder eten overleven. Als u ze eenmaal in uw huis of uw onderneming heeft, komt u er dus niet zomaar vanaf. Het heeft geen zin om uw huis smetteloos schoon te houden. Een bedwants trekt zich daar namelijk niets van aan; het gaat hem alleen om de voeding zodat hij zich kan voortplanten. En voor hun voeding zijn ze bereid grote afstanden te overbruggen. Ze lopen bijvoorbeeld via kieren in de muren van uw buren naar u toe, u pikt misschien ongevraagd een bevrucht bedwantsvrouwtje op tijdens een bezoekje aan een bioscoop of ze reizen vanuit uw verre vakantiebestemming in uw koffer mee naar huis. U heeft niets door en ineens wordt u meer en meer belaagd door deze parasiet. Ze groeien namelijk snel uit tot een plaag. Het is daarom noodzakelijk dat u direct actie onderneemt als u vermoedt dat u last heeft van bedwantsen.

Bestrijdingsmethoden

Bij het bestrijden van bedwantsen is het raadzaam om eerst een bedwantsenhond in te zetten. Een hond kan namelijk precies aan zijn geleider aangeven in welke ruimte in uw huis of onderneming de bedwantsen zich verschuilen. Zo voorkomt u dat u ruimtes laat bestrijden waar geen bedwantsen zijn. En dat scheelt u natuurlijk flink in uw portemonnee. U kunt ervan op aan dat een hond iedere bedwants en zelfs een bedwantseneitje met zijn goedgetrainde neus kan vinden. Dit kunnen mensen met hun beperkte reuk- en gezichtsvermogen bij lange na niet evenaren.
Als met behulp van een bedwantsenhond duidelijk is waar de bedwantsen zich bevinden gaat u over tot het bestrijden van het ongedierte. Dan kiest u voor de meest effectieve en meest milieuvriendelijke bestrijdingsmethoden die geen schade aan u en u omgeving brengen: hittebestrijding én stoombestrijding. Kies nooit voor een bestrijding met gifstoffen! Deze behandelmethode is streng af te raden, omdat u dan gifstoffen in huis haalt die mogelijkerwijs ook schadelijk kunnen zijn voor u, uw kinderen en uw huisdieren. Bovendien is gif niet effectief, omdat zich binnen een kolonie bedwantsen er altijd wel een paar bevinden die resistent zijn voor pesticiden. Er hoeft dan maar één bevrucht bedwantsenvrouwtje de bestrijding te overleven en u heeft op korte termijn weer last van deze parasieten. Gifstoffen zijn gewoon niet milieuvriendelijk en zorgen niet voor voldoende resultaat. Hittebestrijding en stoombestrijding werken daarentegen wel!

Neem Contact op

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen?

Neem dan contact op met De Bedwantsspecialist via 06 25 04 24 23 en wij helpen u graag verder.