Hittebestrijding

Hittebestrijding – ook vaak met het Engelse ‘heat treatment’ aangeduid – is een milieuvriendelijke manier om bedwantsen effectief te kunnen bestrijden. Milieuvriendelijk, omdat er geen gifstoffen worden ingezet, waardoor u dus ook geen risico voor uw gezondheid loopt. Effectief, omdat een bedwants de gebruikte temperaturen van boven de 58°C niet overleeft, doordat de eiwitten in zijn lichaam dan gaan stollen.

Constante hoge temperatuur

Bij de hittebestrijdingsmethode zullen wij de ruimtes waar bedwantsen zich verstoppen verwarmen tot boven de 60°C. Dit doen wij met behulp van speciaal hiervoor ontwikkelde kachels die droge lucht verspreiden in de besmette vertrekken. Om zeker te zijn van een goede verspreiding van de hete lucht worden in de ruimte ook ventilatoren geplaatst. Door de temperatuur zo hoog op te laten lopen zorgen wij dat de laagste temperatuur, dus ook de kerntemperatuur van bijvoorbeeld een matras in de kamer, 58°C is. Dit is belangrijk, omdat warmte zich niet evenredig in een ruimte verspreidt, waardoor het bij het plafond warmer is dan bijvoorbeeld in de hoeken laag bij de grond.

Via temperatuurgevoelige sensoren houden wij de temperatuur in de ruimte nauwkeurig in de gaten. De temperatuurmeting komt erg nauw, want hij mag onder geen beding ergens in het vertrek onder de 58°C zijn. Bij een graad lager zullen de eiwitten in de bedwants namelijk niet stollen en dan zou het insect de behandeling dus kunnen overleven. Vanaf het moment dat de kerntemperatuur 58°C is, zetten wij deze behandelmethode drie uur per ruimte voort. Uiteraard zorgen wij ervoor dat ramen, deuren en andere luchtafvoerwegen – zoals ventilatieroosters – hermetisch worden afgesloten, zodat de warme lucht niet kan ontsnappen.

Veiligstellen van uw eigendommen

Wij gaan in onze hittebestrijding natuurlijk zorgvuldig met uw eigendommen om. U krijgt daarom van ons een checklist waarop staat welke spullen uit een ruimte moeten worden verwijderd , voordat wij haar gaan behandelen.

We vragen u de spullen die verwijderd moeten worden niet zelf te verplaatsen maar om dit aan ons over te laten. Wij zullen deze spullen dan eerst behandelen met stoom of, indien dit niet mogelijk is, een andere oplossing voorstellen. Ook zullen wij bij aankomst nog even met u door de ruimte lopen om te inventariseren of er nog andere spullen veiliggesteld moeten worden. Zo waarborgen wij dat u geen schade aan uw eigendommen zult ondervinden.

Dubbele service

Terwijl onze kachels de warmte constant boven de 58°C houden zullen wij in een andere ruimte waar zich ook bedwantsen bevinden alvast met stoombestrijding aan de slag gaan. Op deze manier verlenen wij u een dubbele service om er echt alles aan te doen om u van de bedwantsenoverlast te bevrijden.

Neem Contact op

Wilt u meer informatie of vrijblijvend een offerte ontvangen?

Neem dan contact op met De Bedwantsspecialist via 06 25 04 24 23 en wij helpen u graag verder.